Contacteer ons

Bezoek ons

BAJ-Beton™
Europark 2002
3530 Houthalen, België

Bel ons

Maandag - Donderdag
08u00 -16u00

Vrijdag
08u00 -15u00

Maandag - Donderdag
08u00u - 17u00u

Vrijdag
08u00 - 16u00

Maandag - Donderdag
08u30 -12u00 & 12u30 - 17u00

Vrijdag
08u30 - 12u00 & 12u30 -16u00

Sluitingsdagen I 

Faq
Veelgestelde vragen

We verzamelden hieronder een aantal vragen die we geregeld krijgen. Zit jouw vraag daar niet tussen? Aarzel niet, scroll verder en vul ons contactformulier in.

Bestelling & Levering

Hoe kan ik bestellen ? Rechtreeks of enkel via verdelers?

Onze producten zijn niet rechtstreeks te bestellen, maar uitsluitend via onze lokale verdelers. Dit doen wij om een optimale service te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat onze klanten altijd de best mogelijke ondersteuning krijgen bij het gebruik van onze producten. Door samen te werken met betrouwbare en ervaren partners kunnen wij een snelle en efficiënte levering garanderen, evenals deskundig advies en technische ondersteuning. Dus als u interesse heeft in onze producten, neem dan contact op met onze lokale verdeler en ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn. 

Kan ik telefonisch betonplaten bestellen?

Neen, telefonisch bestellen is niet mogelijk. Als je een betonschutting wil (laten) plaatsen, kan je dit formulier invullen. Wij brengen je dan in contact met een verdeler die jou verder helpt.

Wat is de levertijd van mijn bestelling ?

De origiwalls zijn steeds beschikbaar in onze voorraad, maar de levertijd is afhankelijk van de verdeler. We kunnen niet garanderen wanneer u uw bestelling zal ontvangen omdat de levertijd kan variëren afhankelijk van de logistiek van de verdeler.

Ik heb betonhars nodig, kan dit opgestuurd worden ?

Ja dit kan. Laat je lokale verdeler een bestelling plaatsen en wij sturen het product per pakketpost toe.

Product

Waarom moet je betonplaten opvoegen?

Er zijn verschillende redenen waarom je betonplaten altijd moet opvoegen:
- De omheining wordt zo één geheel
- Eventuele oneffenheden verdwijnen
- De overgang tussen onderlinge platen is bijna niet meer te zien

Met andere woorden: ‘niet opgevoegd’ is ‘niet afgewerkt’.

Waarvoor dient hars?

Hars geeft je gehele betonnen omheining eenzelfde, volle kleur.
Bovendien geniet je dankzij hars langer van je betonafsluiting in optimale staat:
- Het beschermt je afsluiting tegen weersinvloeden zoals regen
- Het voorkomt mos vorming en witte strepen gedurende 4 tot 5 jaar na het harsen

Kan ik de hars lang bewaren?

Ja, onze hars blijft goed zolang je deze vorstvrij bewaart.

Hoe kan ik mijn betonafsluiting best harsen/vernissen?

Nadat je de betonschutting plaatst en opvoegt, wacht je best 4 tot 6 weken vooraleer je de materialen behandelt met onze gebruiksklare betonhars. Zo ben je er zeker van dat eventuele restoliën verdwenen zijn.
Een spuittoestel met een spuitkop van minimum 2,50 mm doorlaat is de beste keuze om een harslaag aan te brengen op je schutting. Meer details over harsen vind je in onze plaatsingsrichtlijnen.

Welke dikte hebben de betonplaten?

De betonplaten van BAJ zijn gemiddeld tussen de 3 cm en 4,5 cm dik.

Hoe diep staat een betonpaal in de grond?

Een betonpaal staat gemiddeld 55 cm tot 60 cm diep in de grond.

Waarom zijn er witte strepen of vlekken zichtbaar op het schuttingoppervlak ?

Dit is volkomen normaal en betekent niet dat de betonnen schutting van mindere kwaliteit is. Tijdens de productie van de betonnen schuttingelementen kan een reactie van het cement met het water in het beton optreden. Hierbij komt salpeterzuur vrij, dat zichtbaar kan worden als witte strepen of strepen op het oppervlak van de betonnen schutting. Deze onschadelijke resten op het onbehandelde betonnen schuttingoppervlak verdwijnen na het vakkundig aanbrengen van betonhars.

Hoe betonhars moet worden aangebracht vindt u terug in onze plaatsingsrichtlijnen

Hoe ontstaat er kalkuitbloeiing op het oppervlak van een betonnen schutting?

Dit is een volkomen natuurlijk verschijnsel dat niet kan worden vermeden en geen gebrek of kwaliteitsvermindering inhoudt. Bij de productie van betonnen schuttingen wordt cement gebruikt. Het cement bevat kalk, dat bij koel en nat weer op het oppervlak van de betonnen schutting kan neerslaan wanneer het ongebonden is. Wanneer het water verdampt, worden witachtige kalkafzettingen zichtbaar. Na verloop van tijd verdwijnt deze aanslag door verwering en mechanische belasting. In de regel verschijnt dit effect niet meer nadat het is verdwenen. Vervanging van de aangetaste platen of andere maatregelen tegen deze uitbloeiingen zijn dus niet nodig.

Deze onschadelijke resten op het onbehandelde betonnen oppervlak verdwijnen na het aanbrengen van de betonhars.

Hoeveel weegt een plaat

1 plaat weegt gemiddeld 55kg per stuk en is daarmee nog perfect te hanteren waardoor dergelijke schuttingen zonder enig probleem zelf geplaatst kunnen worden

Ik kies een kleur, is de beton dan gekleurd in de massa ?

We produceren onze panelen in 2 basiskleuren: 'Naturel' en 'Grijsantraciet'. Indien u dus 1 van de 16 verschillende eindkleuren kiest krijgt u ofwel naturel beton geleverd, ofwel een grijsantraciet beton. De betonhars is gekleurd in RAL kleuren die ook voor de uiteindelijke eindkleur zorgen. 

Algemeen

Hoe kan ik bestellen ? Rechtstreeks of enkel via verdelers ?

Onze producten zijn niet rechtstreeks te bestellen, maar uitsluitend via onze lokale verdelers. Dit doen wij om een optimale service te kunnen garanderen en ervoor te zorgen dat onze klanten altijd de best mogelijke ondersteuning krijgen bij het gebruik van onze producten. Door samen te werken met betrouwbare en ervaren partners kunnen wij een snelle en efficiënte levering garanderen, evenals deskundig advies en technische ondersteuning. Dus als u interesse heeft in onze producten, neem dan contact op met onze lokale verdeler en ontdek hoe wij u van dienst kunnen zijn. 

Kan ik een betonschutting op maat inkorten?

Ja, De Origiwalls worden standaard geproduceerd in de afmeting van 2,00m x 0,395m. Echter is het mogelijk om de platen heel eenvoudig op maat te slijpen met behulp van een diamant slijpschijf.

Hoe moet ik mijn betonschutting plaatsen?

Download onze plaatsingsrichtlijnen voor een betonschutting op de productpagina's - onderaan de pagina. 

U kan ook steeds een mailtje sturen naar info@baj.be zodat wij de handleiding kunnen bezorgen

Ik heb een grondverschil. Kan ik werken met BAJ-betonplaten?

Dat kan absoluut. Enerzijds zijn al onze platen gewapend met elk drie betonijzers.
Anderzijds bevat ons gamma extra verstevigde platen die voorzien zijn van twee bijkomende betonnen balken aan het oppervlak, met extra wapeningsijzer.

Een vraag? Iets weten?

Op onze FAQ-pagina verzamelden we een aantal vragen die we geregeld krijgen. Zit jouw vraag daar niet tussen? Aarzel dan niet om ons te contacteren

 

Whatsapp

We zijn ook bereikbaar via Whatsapp. U kan ons een berichtje sturen met uw vraag, en wij proberen u hier zo snel mogelijk op te antwoorden. Druk op de Whatsapp afbeelding om te starten!

Contacteer ons
Hulp nodig?

Druk op 'vind uw verdeler', vul de persoonlijke gegevens in en wij brengen u in contact met één van onze verdelers.

Vind een verdeler

Wenst u de materialen te laten plaatsen, of plaatst u ze zelf ?