Over BAJ Beton

Familliebedrijf met passie voor beton
Over ons

Ben jij op zoek naar duurzame, degelijke en mooie tuinschermen? Dan zit je goed bij het familiebedrijf BAJ Beton.

Op 30 jaar tijd groeide BAJ Beton uit tot hét toonaangevende bedrijf in Tuinschermen. De traditionele vlakke betonplaten evolueerden naar betonnen afscheidingen in tientallen designs, en dat in een ruim kleurenpallet.

Trendsetters
BAJ Beton is pionier in stijlvolle en duurzame betonpanelen voor tuinschermen. We gaan voortdurend op zoek naar nieuwe modellen en mogelijkheden. Op die manier geniet je als klant van een grote keuzevrijheid.

Keuzevrijheid
Omdat we al onze tuinschermen zelf produceren, ben je altijd zeker van de beste kwaliteit. Bovendien heb je de keuze uit 16 prachtige kleuren en 17 verschillende structuren onderverdeeld in 3 verschillende stijlen. Zo vind je altijd een omheining die bij je tuin, jezelf en bij je woning past.

Voordelen van Beton
  • Motief aan 1 of 2 zijden mogelijk

Elke plaat vertoont slechts aan 1 zijde het motief, de achterzijde is vlak. Als u het motief toch aan beide zijden wil, dan kan dit door 2 platen met versmalde uiteinden naast elkaar te plaatsen, in één zelfde paal. Op deze manier is het ook mogelijk om beide zijden met aparte structuur en kleuren uit te voeren.

  • Speciale harsafwerking

De harsafwerking dient aangebracht te worden om het mooiste resultaat te bekomen. Dit dient 1x om de 4 à 5 jaar vernieuwd te worden. Dit heeft de volgende voordelen:

  • een beschermlaag creëren waardoor de structuur nog beter tot uiting komt
  • zowel bij droog als nat weer dezelfde volle kleur behouden
  • de hars vormt een waterafstotende laag zodanig dat er veel minder snel mos kan ontstaan

Wanneer men de behandeling doet, gaan de schutting makkelijk 25 à 30 jaar mee. U kan voor deze harsafwerking ook een spuittoestel bij BAJ verkrijgen. Vermits elke plaat voorzien is van meerdere wapeningsijzers vervult uw schutting niet enkel een decoratieve, maar dus ook een preventieve rol!

Bekijk ons gamma Vind een verdeler

Terug in de tijd ...

In 1989 werd het bedrijf BAJ Beton opgericht. Het aanbod bestond toen nog uit klassieke grijze betonplaten. Doorheen de jaren bouwde we dat gamma uit tot een breed assortiment aan betonnen tuinschermen, met verschillende structuren in verschillende kleuren.

In 1996 verhuisde het bedrijf van Lillo naar het industrieterrein Europark te Houthalen. De tweede generatie is daar intussen aan de slag sinds 2008.  het dagelijkse bestuur wordt in goede banen geleid door de zonen Bram & Leander.

In 2021 gooide ons bedrijf het roer om: BAJ Beton besloot een uitgebreid netwerk van professionele dealers op te bouwen en niet meer rechtreeks te verkopen aan de particuliere eindklanten. Je kan met andere woorden altijd terecht bij onze betrouwbare en ervaren verdelers.

Onze Kernwaarden

Bij BAJ-Beton weten we als geen ander hoe belangrijk een solide basis is. Onze schuttingen bieden niet alleen bescherming en privacy, maar zijn ook een statement van kracht en duurzaamheid. Met onze unieke designs en oog voor detail, leveren we kwaliteit waar je op kunt bouwen.

Bij BAJ-Beton gaan we verder dan alleen het produceren van hoogwaardige producten. We streven naar een duurzame toekomst en produceren daarom op een milieuvriendelijke manier.

Dus of je nu op zoek bent naar een schutting die je tuin afbakent of een echte eyecatcher wilt plaatsen, bij BAJ-Beton ben je aan het juiste adres. Bouw op ons en ontdek de kracht van BAJ-Beton!
 

Ecologische voetafdruk

Bij BAJ-Beton zijn we ons bewust van de impact die onze productie heeft op het milieu. Daarom hebben we ons toegelegd op het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk door te werken met duurzame en gerecyclede materialen. Onze producten zijn 100% recyclebaar en we gebruiken geen schadelijke stoffen in ons productieproces. Zo leveren we niet alleen hoogwaardige schuttingen, maar dragen we ook ons steentje bij aan een groenere en duurzamere wereld. Kies voor BAJ-Beton en bouw aan een betere toekomst!

  • opvangcapaciteit van 300.000 Liter regenwater
  • 200 zonnepanelen waarmee we 50.000 kg CO2 besparen per jaar
  • Elektrische heftruks
  • Volledige re-lighting van onze productie fabrieken naar LED verlichting.